10.9.06

Koskessa


Eilen 9.9. oli vesileikkipäivä. Kuva yllä kertoo puitteet, ainutlaatuiset sellaiset. Kyseessä on Austari-Jökulsá eli itäinen jäätikköjoki noin sata kilometriä Akureyristä länteen. Kyseinen joki virtaa Hofsjökull-jäätiköstä mereen paikoitellen kuvan kaltaisessa kanjonissa. Emme me tuolla sentään ominemme olleet, kyseessä oli ammattilaisten vetämä elämysretki. Kansainvälisen koskiluokituksen mukaan kyseinen puropahanen on luokkaa neljä, eli "Difficult to very Difficult; long turbulent rapids with powerful waves and holes, many obstacles requiring precise maneuvering in turbulent water. Strong waves, up to 1,8 meters high, boiling eddies, dangerous rocks and hydraulics." Eli sellaista kivaa, yksi kovimmista jutuista, mitä olen outdoor-hommien saralla tähän mennessä päässyt testaamaan. Ja nälkä kasvaa syödessä...
Toinen kuva koskesta

Kuten tarkkaavaisimmat ovat jo havainneet, kuvat eivät ole allekirjoittaneen ottamia, koska kamera ei olisi selvinnyt tuosta keikasta hengissä. Kuvat ovat peräisin retken järjestäneen firman webbisivuilta, joten kunnia ja oikeudet kuuluvat heille. Täältä voi tsekata kaikki kuvat.

Helsingissä oli näemmä lauantai-iltana käynyt juuri niin kuin ounastelinkin: jonkin sortin yhteenotto poliisin ja mielenosoittajien välillä. Mielenkiintoiseksi asian tekee tällä kertaa se, että mukaan poliisin saartorenkaaseen on näemmä joutunut myös nk. tavallisia tai viattomia ihmisiä. Mitä ne sitten ikinä ovatkaan. Pesäpallomailalla varustautunut "mielenosoittaja" ansaitsee mellakkapoliisin vastaansa, se on selvä, mutta väkisin hiipii mieleen, että onkohan nyt otettu vähän liian kovalla otteella. Vai halutaanko kenties viestittää, että tällainen meininki tulee meillä loppumaan alkuunsa. Tämä kaikki siis muutaman tuhannen kilometrin päästä tarkasteltuna.

2 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Moi Juho

Sinähä lupasit jokaisen viestin loppuun laittaa sään, tästä se puuttui. Nimimerkki: ihmettelevä lukija kotoa

17:25  
Anonymous Anonyymi said...

Moro. Kuulin plasmalta että oot iislannissa. Ihan siisti blogi. Käy ihmeessä kalassa ku oot siellä. Ja päivittele vähän useammin. Millon seuraava koottu isku? Pidä hauskaa.

20:52  

Lähetä kommentti

<< Home