17.9.06

On tour jatkuu...

Jatkoa edelliseen: kuten kuvista havaitsee, syksyn värit ovat hiljalleen alkaneet tehdä tuloaan tännekin. Akureyrin taajama-alue on kuitenkin yhä melkein vihreä. Pikku hiljaa.

Sananen kalustosta, koska jotakuta kuitenkin kiinnostaa, millaisella autolla olimme liikkeellä. Ei, vuokra-auto ei ollut maasturi (ainakaan tällä kertaa), vaan uutukainen Honda Jazz 1,4 automaattilaatikolla. Hyvin jaksoi, vaikka pisimmät nousut viisi henkeä kyydissä vaativatkin täyskaasua. Kulutus oli silti maltillinen 6,5 litraa/100 km.

Ajoneuvon myötä oli mahdollisuus tutustua paikalliseen yökulttuuriin, torin ympäri ajeluun eli rinksan pyörittämiseen. Jos moinen kulttuuri elää ja voi hyvin Suomen pienissä ja keskisuurissa kaupungeissa, niin täällä se on kaupungin kokoon nähden aivan toisella asteella. Pienellä alueella keskustassa matelee autoja ristiin rastiin tiheämmin kuin päiväsaikaan, ihmiset ovat todella liikkeellä. Ja ne autot – niihin on panostettu. Jenkkimaasturit ja -avolavat ovat täällä kova juttu, ja niitä näkee tässä 16 000 ihmisen kaupungissa useammin kuin Helsingissä. Pieni Honda autovuokraamon tarra takaikkunassaan ei siis välttämättä nostanut katu-uskottavuuttamme paikallisten silmissä. Tulipahan testattua.

Viimeksi unohtunutta säätila-lopetusta ehdittiin jo kaivata. Siis: 17.9. klo 18.40. Pilvistä ja harmaata, tuuli heikko. Lämpötila 9 astetta.

1 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Moi

Onpa upeita kuvia. Laita vaan enemmän näkyviin, kun niitä varmaan on otettukin paljon.

17:35  

Lähetä kommentti

<< Home