8.10.06

Meren antimia, ja vähän maankin osa 2

Kalastus ja kalankasvatus ovat elintärkeitä Islannin taloudelle, vaikka pankkitoiminta ja IT-ala ovatkin kasvattaneet rooliaan rajusti viime vuosina. Olikin erittäin mielenkiintoista vierailla Fiskey-nimisessä firmassa, joka on maailman merkittävimpiä Ruijan pallaksen (engl. halibut) kasvattajia. Ruijan pallashan on sellainen kampelan tyylinen litteä kala. Kasvattamon kaikissa huoneissa ei saanut kuvata, etteivät yrityksen liikesalaisuudet leviä pahimalle kilpailijalle, norjalaisille.

Mielenkiintoista antia Dalvíkin kotiseutumuseosta. Nähtävillä oli tuttujen liikkumisvälineiden vanhoja versioita - lumikengät ja sukset. Myös jääkarhu oli näytillä, tosin se ei ehkä sovi täysin kotiseutumuseon konseptiin.

On luonnossa liikkujan ja jylhistä maisemista nauttivan paratiisi, että parin kilometrin päässä "kotoa" voi nauttia tällaisista tai tällaisista maisemista.

Sää 8.10. klo 22:10. Sateinen, kuten koko viikonloppuna. Lämpötila +6, kohtalainen tuuli. Kuten uusimmista kuvista voi havaita, ei vielä lunta.