18.10.06

Pikakuulumiset

From Islanti 2006
Suomalaisvieraiden, retkien ja koulutöiden ansiosta olen viettänyt aikaa koneen ääressä viime viikolla vain vähän, joka on suurimmilta osin hyvä asia. Tässä tiivistettynä tuoreimmat tapahtumat:

-Jos olet turisti, jonka täytyy nähdä Islanti viidessä tunnissa Reykjavikista, Golden Circle on suositeltava vaihtoehto. Kyseisen reitin varrella sijaitsevat
Þingvellir-kansallispuisto, Geysir, Gullfoss-putous ja Kerið-kraatteri. Kyllä, se kirjoitetaan kraatteri. Hassu kieli tämä suomi.

-Húsavíkin suunnalla liikkuvan kannattaa tutustua valasmuseoon, joka on vaikuttava. Sen lähistöllä sijaitseva fallologinen museo on myös mielenkiintoinen, omalla tavallaan. Kyse ei ole mistään vitsillä kyhätystä vehjenäyttelystä, vaan se on aivan oikea museo.

Näissä kaikissa vierailin kuluneen viikon aikana, ja niistä löytyy kuvia kansion häntäpäästä.
Huomenna on luvassa päivä troolarilla kalastajien matkassa. Mainittakoon muuten, että islantilainen kalastaja voi tienata bruttona 2000 euroa viikossa, eikä kymppitonnin kuukausiansiokaan ole mahdoton. Jos päivitykset loppuvat tähän, olen vaihtanut alaa ja siirtynyt niittämään turskaa.

Sää 18.10. klo 16:30. Ajoittain hentoja lumikuuroja, puolipilvistä. Lämpötila juuri ja juuri plussalla. Vähänkin korkeammilla paikoilla talvi, taajamassa ei ihan.