22.11.06

Aliarvostettu laji

From Islanti 2006

Pulkkailu nimittäin. Tosin on sanottava, että melkein mikä tahansa laji on hieno, kun olosuhteet ovat seuraavanlaiset: seitsemäntoista astetta pakkasta, täysin kirkas taivas, ei tuulta ja lumiset vuori- ja merinäkymät. Tällainen oli lauantai 18.11. Akureyrissä. Moiset maisemat ja säät ovat juuri se syy, miksi en pidä karun pohjolan talvea ollenkaan epämiellyttävänä. Nykyisin tuntee kuuluvansa vähemmistöön kyseisen mielipiteen kanssa. Mitä sitten, jos on vähän vilu: vaatetta päälle ja liikkeelle.

Pakko hieman kommentoida pulkkailusession järjestelyjä. Mukaan oli saatu myös eksoottisia vieraita Sri Lankasta ja Kuubasta, jotka kyllä pitivät näkemästään, mutta eivät olleet osanneet varautua kunnolla. Mikä oli islantilainen ratkaisu?
Mäkeen vaan ja palelevaiset autoon odottamaan. Niinpä läheisellä parkkipaikalla kolme autoa sitten ruksutti tyhjää toista tuntia pitääkseen ulkomaiset vieraat sulana.

Sää 22.11. klo 14:40. Puolipilvinen, pakkasta kaksi astetta. Pohjoisen sijainnin alkaa huomata siitä, että aurinko nousee puoli yhdentoista maissa ja laskee puoli neljältä. Vuoden pimeimpänä päivänä valoa riittää täällä kolmeksi tunniksi. Ei siis aivan kaamos sanan varsinaisessa merkityksessä.