30.11.06

Outdoor-kamaa ja -messuja

Islantilaisilla on oma Haltinsa, ulkoilutuotemerkki 66° North. Vaikuttaa ainakin lyhyen kokemuksen perusteella suomalaisversiotaan laadukkaammalta. Vieraillessani kyseinen firman Akureyrin myymälässä, muutama yksityiskohta pisti silmään. Ensinnäkin, joka tuotteesta ilmeni valmistusmaa. Yllätys yllätys, se ei ole Islanti, se on Latvia tai Kiina. Silti, näin se pitää hoitaa: kirjoittaa selvästi, että Made in... Toisekseen myymälä ja myyjät olivat sopusoinnussa merkkinsä kanssa. Liike näytti juuri siltä, että siellä myydään ulkoiluvarusteita. Henkilökunnalla oli päällään myymänsä merkin paidat, yksinkertaisen tyylikkäät.

Tuli käytyä myös paikallisilla talviulkoilumessuilla. Ne olivat tosin keskittyneet lähes kokonaan moottorikelkkoihin ja niiden oheistuotteisiin. Muutamia mielenkiintoisia bongauksia tein silti. Tässä ensimmäinen:

From Islanti 2006
Kyllä, tölkkiliivi. Korjatkaa, jos olen väärässä, mutta tätä ei taida saada vielä Suomesta. Olis meinaan markkinarakoa. Tiedän, että tätä blogia lukee ihmisiä, joilla on näppinsä pelissä ulkoiluvälinekaupassa - käykää kiinni. Toinen kiintoisa seikka oli päästä tutkimaan Islannin elektronista kartta-aineistoa, joka on tarkoitettu Garmin-merkkisille laitteille. Oli aika lailla suomalaisen version kaltainen. Vanhalle viinalle haissut edustaja selvitti, että Garminilla on Islannissa 99 % osuus GPS-markkinoista.

Vanhasta viinasta tulikin mieleeni: kaupparatsut ja myyntiedustajat näyttävät kuuluvan samaan heimoon suomalaiskollegojensa kanssa. Kuppi oli maistunut tämänkin messujen edustajille edellisenä iltana, sen saattoi haistaa.

Sää 30.11. klo 18:40. Lämpötila +1, sataa märkää lunta napakan tuulen avittamana. Tämä on kuitenkin roima parannus viime päiviin, jolloin sade on ollut vettä. Vähän kuten eräässä toisessa Pohjoismaassa viime aikoina...