30.11.06

Vuorella vuokrasuksilla

From Islanti 2006
Jälleen yksi tavoite saavutettu: islantilainen hiihtokeskus latuineen on testattu. Kyseessä oli Hlíðarfjall-niminen paikka vuoren rinteellä pari kilometriä Akureyristä länteen ja samalla ylös. Ylös siksi, että kun Akureyrin kaupunki on merenpinnan korkeudella, niin kyseinen hiihtelyalue on noin 480 metrin korkeudessa.

Enemmistö harrasti laskettelua. Tai oikeastaan kaikki, koska olin ainoa, joka oli ladulla hiihtämässä. Ladussa, silloin kun sellainen oli, ei sinänsä ollut mitään vikaa, mutta sukset olisivat voineet olla paremmat. Vuokraamosta sain Madshusin pitopohjasukset, jotka eivät pitäneet jäisellä alustalla juuri lainkaan. Ja on sitä tullut paremminkin luistavilla suksilla hiihdettyä. Hauskinta oli, että vuokraamon kaverit lykkäsivät aluksi käteeni noin 120 senttiset sauvat - hieman liian lyhyet. Lopulta saamani sauvat eivät nekään olleet tarpeeksi pitkät, mutta riittävän kuitenkin.

Hiihtäminen oli erittäin hauskaa pitkästä aikaa. Ladulta aukesi näkymä alas Akureyriin ja samalla koko vuonon alueelle. Jos keli olisi ollut aurinkoinen, näkymät olisivat olleet vieläkin huikaisevammat. Vuoren huiput toisella puolella jäivät nyt puoliksi piiloon. Kirpeä tuuli pöllytti lunta siinä määrin, että aina lenkin kierrettyäni sille oli kertynyt kuluneen puolen tunnin aikana paikoitellen parinkymmenen sentin kasat. Täytyy ottaa uusiksi vielä ennen lähtöä.